Usability
 

> usability analyse
     expert review
     walk-through
     SWOT analyse
     gebruikerstest
     quick & dirty

> toegankelijkheid

> consulting

> proefpersoon worden?

 

Verbeter Gebruiksvriendelijkheid

Op een gebruiksvriendelijke website kan een gebruiker moeiteloos navigeren - gedachteloos bijna. Als een gebruiker de site gaat onderzoeken, en pagina na web pagina bevestigd ziet dat hij of zij op de juiste weg is, zal de bezoeker langer op de site blijven - zodat van een bezoeker een klant gemaakt kan worden. Gebruiksvriendelijkheid.

Waarom usability consulting?

Zelfs de beste schrijvers hebben een redacteur/editor nodig. Uitgevers weten dat. Webdesigners doen echter vaak alles helemaal zelf. Testen wordt door collega techneuten gedaan. En de interne marketing afdeling die vanuit uw organisatie het project aanstuurt is ook al niet objectief. Constructieve kritiek van een buitenstaander zal u laten zien waar uw site bezoekers kan verwarren of frustreren. Ja, ook uw site!

Expert review

Usability consulting in de vorm van een Expert review is een gestructureerde analyse met practisch uitvoerbare adviezen als resultaat. Zie het als een APK keuring voor uw website. We doen dit aan de hand van algemeen geaccepteerde usability richtlijnen, sterk rekening houdend met de gevolgen die deze kunnen hebben voor marketing en branding / imago. In onze rapportage geven we aan of iets in onze ogen onmiddellijke aanpassing behoeft, of dat het minder urgent is. En als iets goed is dan zeggen we het ook!

Uitgebreidere analyse

Bij een Expert review bekijken we één of meerdere pagina's aan de hand van de door ons opgestelde checklist van 112 controlepunten. Nog effectiever, echter, is een evaluatie waarbij we ook meerdere typische navigatiepaden evalueren - zoals het boeken van een hotel of aanmelden voor een nieuwsbrief. Onze usability expert loopt door uw site als een typische gebruiker, en zal u van constructieve aanbevelingen voorzien. Deze uitgebreidere analysis noemen we een "usability walk-through". Verder kunt u ook uw website laten testen met proefpersonen, in een gebruikerstest.

>> Meer over de usability walk-through en de gebruikerstest.

Overige diensten

 

home | usability | vindbaarheid | web design | consultant | partners | tips
contact us | links | site map | privacy

U-C WEBS levert vele web site optimalisatie diensten, zoals een accessibility review en website promotie (voor een betere positie in de zoekmachine). Ook kunt u bij ons terecht voor een editable website, webshop of een competitor analyse.

 

Wist u dat...

Usability en accessibility ook van groot belang zijn bij het verbeteren van de vindbaarheid van uw website? Neem snel contact met ons op om uw opties te bespreken.

 

Download
een voorbeeld rapport (PDF)

(in het Engels*)

Sample report (in pdf)

(deze link opent in een nieuw venster)

Download free Acrobat Reader
- Rapport in pdf; 252 kb -
Heeft u geen Acrobat Reader om dit PDF bestand te lezen? Ga dan naar Adobe's website om het gratis programma te downloaden. Deze link opent in een nieuw venster.

* we werken nog aan een Nederlandse vertaling.

 

 
COPYRIGHT © U-C WEBS 2001-. All rights reserved.